Promovare şi cooperare economică

Actualităţi economice

Noi oportunități de afaceri în Uzbekistan

În următoarele 2 săptămâni, președintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, urmează să semneze câteva acte legislative, menite să deschidă noi oportunități de afaceri pentru companiile și investitorii străini interesați de explorarea și exploatarea zăcămintelor de metale și minerale din țară.

Noua legislație și lista depozitelor strategice vor fi prezentate la Seminarul MINEX, programat a se derula la Tașkent la 16 mai 2017, evenimentul fiind organizat de Comitetul de Stat pentru Geologie și Comitetul de Stat pentru Investiții.

Seminarul va fi primul din seria de evenimente MINEX care vizează stimularea dialogului de afaceri dintre oficialii uzbeci și firmele străine care caută oportunități de afaceri în Uzbekistan.

Mai multe detalii despre eveniment, programul seminarului, aspecte logistice pentru persoanele interesate (costuri, rezervări pentru hotel, obținerea vizelor etc.), precum și oportunitățile de afaceri lansate pot fi consultate pe pagina oficială a evenimentului: minexforum/en/events/uzbekistan2017.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor de participare este 5 mai 2017.

Costul participării la eveniment este de 500 USD / persoană, reprezentanții firmelor interesate având ocazia să se întâlnească și să-și prezinte produsele, tehnologiile și / sau serviciile factorilor decizionali din cadrul Almalyk Mining Corporation (AGMK), Navoi Mining Corporation (NGMK), Uzbekcoal, Uzbekenergo, Uzkhimprom, precum și în relația cu noul Comitet de Stat pentru Investiții și Comitetul pentru Geologie și Resurse Minerale din Uzbekistan.

După finalizarea lucrărilor seminarului, delegațiile participante vor avea posibilitatea organizării de întâlniri suplimentare și de a vizita cea mai mare expoziție de petrol și gaze din Uzbekistan, organizată la Tașkent în perioada 17-19 mai 2017. 

 

Alegeri pentru Președintele României (noiembrie 2019)

05.09.2019

În contextul apropierii alegerilor pentru Președintele României (noiembrie 2019) și a termenului limită pentru înscrierea alegătorilor din străinătate …

Informații privind referendumul național din 26 mai 2019 și alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European

16.05.2019

Vă comunicăm următoarele informații cu privire la referendumul național din 26 mai 2019 și alegerile pentru membrii din România în Parlamentul…

Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…